De Gelukspunten in de Astrologie

Al Biruni's - Arabische Punten

Home
 
Back
 
Auteur: R.H. Granite
ISBN : 90-6378-109-1
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gelukspunten zijn een uitstekend hulpmiddeln bij het interpreteren van vaag of onduidelijkheden die zich bij een horoscoop vaak voordoen. Hoewel ze sinds onheugelijke tijden in de astrologie voorkomen, werden ze eerst in de IIe eeuw na Christus door de Arabier Al-Biruni geïnventariseerd en worden daarom ook wel de Arabische Punten genoemd. Biruni kwam tot een aantal van 158 punten die toegepast werden in de politieke, progressieve en uurhoekastrologie.

De waarde van Granite's boek schuilt niet zozeer in het feit dat hij aan de 158 'oude' gelukspunten 98 punten toevoegt die hij aan moderne bronnen ontleent, alswel in zijn uitleg van de vragen: Wat maakt een gevoelig punt in de horoscoop tot een gelukspunt en hoe werkt dit punt dan uit in de huizen en tekens? M.a.w. wat hebben gelukspunten ons te vertellen?
Door deze uitleg krijgt de astroloog een hoeveelheid interpretatiemogelijkheden erbij die de duiding van de horoscoop aanzienlijk subtieler en persoonlijker maken. En dat is tenslotte de bedoeling van de astrologie.
 
2006-2007   © Magischeboeken.nl