De Horoscoop, een energiepatroon
De 4 Elementen, de Planeten en Tekens
Home
 
Back
 
Auteur: Stephen Arroyo
ISBN : 90-6378-170-9
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"De Horoscoop, een energiepatroon - de vier elementen, de planeten en tekens" is het proefschrift waarop de Amerikaanse beroepsastroloog en psychotherapeut Stephen Arroyo zijn graad in de psychologie haalde. Het boek behandelt de verbanden tussen astrologie en psychologie en het gebruik dat van astrologie kan worden gemaakt om de individuele talenten in overeenstemming te brengen met de kosmische levenswetten. Hiertoe verteaald Arroyo de vier elementen - traditionele grondbegrippen der astrologie - in vier soorten van psyche energie en maakt duidelijk dat ieder mens meer afgestemd is op de ene dan op de andere energie. Via de tekens, die hij als universele energiepatronen ziet - vergelijkbaar met Jung's archetypen - en via de planeten die hij een regulerende functie toekent, komt hij tot een haarscherpe, psychologische interpretatie van de horoscoop.
Ook de werking van de aspekten verklaart Arroyo vanuit de achtergrond der elementen, die hij als doorslaggevende factor ziet voor een geslaagde horoscoopvergelijking. Daar juist deze horoscoopvergelijking voor ons sociale bestaan ven essentieel belang is, kan "b De Horoscoop, een energie patroon" een ideale gids zijn voor ieder die zijn juiste plaats en funktie in het leven vinden wil.
Een steekwoordensysteem van huizen en elementen, alsmede bijlagen over 'astrologie en modern energie-onderzoek' en 'astrologie en polariteitstherapie' (een geneesmethode die inhaakt op de energiestroom in de mens, lichamelijk en psychisch), maken het boek extra waardevol en bovendien uitermate bruikbaar voor het innemen van een tolerant standpunt in de dagelijkse problematiek van ons zelf en van anderen. Arroyo's benadering is een verademing na de eindeloze stroom van kookboekenachtige astrologie-uitgaven waarmee de markt overstroomd wordt.

Andere boeken van deze auteur zijn:

Astrologie, Karma, Transformatie  Relaties en de loop van het leven

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl