Progressies
De horoskoop als levensscenario
Home
 
Back
 
Auteur: Jos. Terwiel
ISBN : 90-6378-202-0
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Progressies - De Horoskoop Als Levensscenario" geeft een totaalbeeld van dit astrologisch zo fascinerend onderwerp. Want niet alleen bevat het een uitvoerig overzicht van de vele progressie-technieken, het behandelt tevens uitputtend de transits, de primaire, de symbolische en de sekundaire progressies.
Nieuw is het door Jos Terwiel geïntroduceerde begrip Levensscenario, als het ware een karakter en gedrag vormende lijn door de tijd, zonder welke de geboorte-horoskoop niet valt te vertalen in een volledig psychologisch portret. De schrijver vat één en ander samen onder de term 'progressie als radixfactor', welke hij als de tegenhanger beschouwt van de invloed het geboortemoment op wat in de toekomst mogelijk is. Deze tweezijdige benadering van de horoscoop valt aan te bevelen; ten eerste om het oerwoud van progressies uit te dunnen en ten tweede om tot goed onderbouwde en op de werkelijkheid aansluitende prognoses te komen. Bij zijn behandeling van de genoemde soorten progressies gaat Terwiel diep in op duur en werkingsaard ervan. Hij onderscheidt hierin lange, midden- en korte golf progressie, oftewijl periode van jaren, maanden en weken.

Terecht stelt de schrijver, dat bij zijn aanpak de progressie die belangrijke momenten in iemands leven begeleiden, weinig rekenwerk vergen. Dit maakt zijn boek, ook voor diegenen die hun eerste schreden op het pad van progressieve astrologie zetten, uiterst bruikbaar.

Duidelijke voorbeelden kompleteren dit op de praktijk gerichte werk van deze nog onbekende doch veelbelovende auteur.
 
2006-2007   © Magischeboeken.nl