Praktisch
Handleeskunde boekje

Chirologie voor beginners

Home
 
Back
 
Auteur: Jack F. Chandu
ISBN : 90-202-0665-6
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De chiromantie of waarzegkunde heeft aan de wieg gestaan van de wetenschap der chirologie of handleeskunde. Door de overgeleverde kennis op dit gebied - bijvoorbeeld van zigeuners - van haar bijgeloof te ontdoen en door met kritisch onderzoek de betrouwbaarheid van elk handmerk vast te stellen, bleef een klein aantal bekentenissen van handkenmerken over die - psychologisch geformuleerd - juist bleken. Deze werden de basis van de hedendaagse, wetenschappelijke handleeskunde.
Deze kennis is een waardevol hulpmiddel om een beter inzicht te verkrijgen in de aard en het karakter van de mens: de lijnen in de hand komen overeen met de lijnen waarlangs het leven zich beweegt. Bovendien is uit de hand een zekere aanleg vast te stellen voor aandoeningen.

De schrijver behandelt de basisbegrippen, toepassingsmogelijkheden èn beperkingen van de handleeskunde. De principes ervan worden systematisch en in begrijpelijke taal uiteengezet en met illustraties verduidelijkt. We bemerken dat de betekenissen van de verschillende eigenschappen logisch uit de handkenmerken voortkomen, zodat we deze spelenderwijs leren. Al gauw zullen we in staat zijn om een beter beeld te verkrijgen van het wezen van onze medemens.

Andere boeken van deze auteur zijn:
Achtergronden van de astrologie

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl