Godinnen in de ouder
wordende vrouw
Home
 
Back
 
Auteur: Jean Shinoda Bolen
ISBN :90-5637-453-2
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De meeste vrouwen vieren tegenwoordig hun vijftigste verjaardag met enthousiasme. Ze zien er jong uit en ze voelen zich jong. Velen van hen kunnen zich verheugen op een flink stuk 'derde leven' van goede kwaliteit. Toch is er ook onbehagen in die derde levensfase. In onze op jong-zijn georiënteerde samenleving kan een ouder wordende vrouw het idee krijgen onzichtbaar te worden - een non - entiteit. Daarnaast zal ze innerlijke veranderingen bemerken: verschuivingen in prioriteiten en interesses, gevoelens die nieuw voor haar zijn.
Dr. Jean Shinoda Bolen, hoogleraar psychiatrie aan de universiteit van Californië, heeft "Godinnen in de ouder wordende vrouw" geschreven om vrouwen te helpen onderkennen en benoemen wat zich in hen roert. Ze beschrijft godinnenarchetypen die specifiek zijn voor de psyche van de ouder wordende vrouw. Daaronder bevinden zich ongewone en kleurrijke figuren, die in onze westerse cultuur grotendeels onbekend zijn.
In elke vrouw schuilt een potentieel dat, eenmaal aangeboord, een bron kan zijn van spiritualiteit, wijsheid en mededogen. Zo kan de derde levensfase een tijd worden van persoonlijke rijping en integratie. Verre van een non-entiteit te worden kan een vrouw zich juist in deze periode ontwikkelen tot een authentieke en markante persoonlijkheid, die duidelijk in de wereld aanwezig is.

'Dit boek geeft je de kracht om het heft in eigen handen te nemen. Het hielp mij de energie van mijn rijpe jaren beter te begrijpen - hoe deze energie te gebruiken met mededogen en humor, en waar haar vandaan te halen wanneer ze lijkt te ontbreken. In de woorden van Jean Shinoda Bolen: een crone zijn is gewoon geweldig.' Isabel Allende.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl