Mandala's maken

Een bezinnend en creatief proces

Home
 
Back
 
Auteur: Anneke Huyser
ISBN : 90-202-6999-2
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mandala's zijn cirkelvormige geometrische voorstellingen die in allerlei culturen over de gehele wereld voorkomen. Zij worden gebruikt als middel tot meditatie en bezinning, in genezingsrituelen of als decoratief ornament. Mandala's bevatten vaak oeroude symbolen en zijn symmetrisch van opbouw. In dit boek worden diverse praktische aanwijzingen gegeven voor het tekenen en schilderen maar ook borduren van persoonlijke mandala's. Ook worden er verschillende andere technieken besproken, zoals appliqueren, boetseren, collages maken.
Er wordt uitgebreid ingegaan op het bezinnende en creatieve proces bij het vervaardigen van een mandala. In zelfgemaakte mandala's komen zowel persoonlijke als archetypische symbolen voor. Verder worden een aantal vormen, getallen en kleuren nader toegelicht op hun symbolische betekenis. Er worden voorbeelden gegeven van mandala's over de gehele wereld, bijvoorbeeld de Tibetaanse schilderingen, de Navaho-zandtapijten, de roosvensters in de oude kathedralen,
de miniaturen van Hildegard von Bingen, tempel- en stadsplattegronden en, in de natuur, onder andere atomen, bloemen en ijskristallen. Kortom een uitdaging om aan het werk te gaan!

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl