Zien door rozetten

Zicht op Het Eeuwig Motief

Home
 
Back
 
Auteur: Robert la Boresa
ISBN : 90-73798-51-5
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Zien door rozetten" is een boek voor mensen op zoek naar betekenis. Een zinrijk verhaal rond taal en teken, weerspiegeld in een zestal mytieke zegels. Elke rozet in dit boek is zo'n zegel. Het zijn spirituele vaten die hebben geschept uit een woord dat leeft. Zij laten iets zien van het onuitsprekelijk hartsgeheim van de mysticus, zij tonen zijn geestelijke universum, zijn dragend Licht. Zij laten iets doorklinken.

In frisse woorden ontdoet de auteur oude namen van een dikke laag stof, gebruikt hij verrassende sleutels, gevonden in de taal zelf, om oude geheimen te ontraadselen. Zijn reis is geen richtsnoer, geen uitgestippelde weg, maar wel een hoopvolle blik op de Eeuwige Bron. Zijn verhaal is als een lichtval die op een bewolkte dag opeens laat zien dat er boven de wolken iets te zoeken en te vinden is, waardoor een mens zomaar in de zon kan staan. Het boek gaat over dit Iets, dat niettemin heel Persoonlijk is.

De rozetten in dit boek zijn afkomstig uit een gekalligrafeerd handschrift. Dit oorspronkelijk manuscript telt 26 rozetten en vele bladzijden mystiek-religieuze tekst, alle rijk omrand met symboliek en geïnspireerde voorstellingen. Het werd geschreven als een persoonlijk manifest. "Zien door rozetten" is een poging deze spiritualiteit toe te lichten, maar ook om op te wekken tot een vernieuwde relatie met Het Eeuwig Motief, de Kracht van levende mensen. Een mens is het antwoord op een zeer positieve vraag. Wie de vraagsteller herkent, kan het antwoord worden.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl