Symbolen en hun betekenis

Geïllustreerde gids met meer dan 1000 symbolen en hun traditionele en hedendaagse betekenis

Home
 
Back
 

Auteur: Jack Tresidder
ISBN : 90-443-0023-

 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Symbolen en hun betekenis is een fascinerende, rijk geïllustreerde uitgave waarin de diepere betekenis en het belang van meer dan 1000 symbolen uit culturen van over de hele wereld worden uitgelegd.

* Het onderzoekt de spirituele rijkdom die symbolen in zich dragen - van de gevleugelde leeuwen uit het oude Assyrië en de lotus uit het Oosten tot de middeleeuwse symboliek van de Heilige Graal en de alchemistische Steen der Filosofen.

* Het is een onmisbaar naslagwerk voor wie geïnteresseerd is in de metaforen, die uiteindelijk onze universele taal zijn gaan vormen.

* En het geeft een brede kijk op de ontwikkeling van ons denken, onze godsdiensten, kunst en mythen. Het toont aan de hand van 200 schitterende foto's en illustraties hoe symbolen meer dan vier eeuwen lang zijn geïnterpreteerd in de kunst.

* Het is thematisch ingedeeld, zodat verwante symbolen ook samen worden behandeld - een onmisbare hulp bij een beter begrip van de interculturele kruispunten.

* Het sluit af met een naslaggedeelte waarin de belangrijkste symbolen uit de astrologie, Tarot en I Tjing nogmaals aan bod komen.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl