Tarot en Kabbala

Oude tradities in een nieuw licht bezien ter verkrijging van beter
begrip voor onszelf en anderen

Home
 
Back
 
Auteur: Rufus C. Camphausen
ISBN : 90-6378-279-9
 
Onderwerpen:
 

Agenda 

Astrologie
Auteurs
Divinatie
Dromen
Elfen
Engelen
Godinnen
Heksen
Kookboeken
Kruiden
De Maan
Magie
Mandala's
Meditatie
Mythologie
Sjamanisme
Stenen
Symbolen
Tarot
Wierook
 
 
Startpagina's
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een adequaat en zelfbewust optreden, ook in gecompliceerde of moeilijke situaties, kenmerkt degenen die de oude beeldentaal van de Tarot met zijn archetypische inhouden goed op zich laten inwerken. Vanuit de optiek dat de Tarot kennelijk een uitstekend hulpmiddel is bij de communicatie met ons zelf, heeft Rufus Camphausen in "Tarot en Kabbala" een gebruiksaanwijzing en leggingssysteem ontwikkeld, waarbij hij de talrijke verbanden tussen de Tarot en andere esoterische disciplines, zoals astrologie en Kabbala, toelicht en in het bijzonder nadruk legt op het belang en de betekenis van de Levensboom.
De auteur is er in geslaagd deze oeroude tradities in een nieuw licht te plaatsen en de kennis van vandaag in deze overleveringen te integreren, zowel logisch als gevoelsmatig, en tot een uitermate boeiend en levend geheel samen te voegen.
De combinatie van Tarot en Kabbala, een proces dat het oude met het nieuwe verbindt, geeft een uiterst genuanceerd en compleet beeld van de kaarten. Op deze wijze blijft de Tarot een niet opdrogende bron van nieuwe inzichten.

 

 
2006-2007   © Magischeboeken.nl